De Lichtceremonie bij Soefi-contact Alkmaar

 

Het soefisme is niet alleen een spirituele stroming die bij de moslim traditie hoort, maar wordt ook genoemd als 'Kerk van allen', en heeft een sterk universeel karakter. 

Bij de jaarlijkse lichtceremonie in december werden dit jaar vredeswensen vanuit de twaalf hoofdreligies gelezen, bij elke wens werd een kaars ontstoken vanuit de hoofdvlam: Vlam van Hoop. Vervolgens werd dit licht aan alle aanwezigen uitgedeeld en doorgegeven, tenslotte werden alle lichtjes verenigd rondom het hoofdlicht als teken van vereniging van alle zielen.

De mooie pianomuziek omlijstte het gebed, en versterkte de meditatieve sfeer, het was zo bijzonder! 

De vlam was zeer enthousiast ontvangen als symbool van onze innerlijke kracht, verbinding en de gezamenlijke hoop voor de wereld. 

Wat mij (Miwa Tamamoto) ook zo blij maakte, was dat Frank, 12 jaar oud, de vlam droeg en de hoofdkaars heeft aangestoken met de vlam van Hoop. (zie hieronder video)

Kinderen dragen de toekomst op deze aarde, we moeten hen het allerbeste doorgeven. Daarom werd ook benadrukt dat het belangrijk is om in actie te komen, hoe klein dan ook, het helpt!

Uiteindelijk zijn wij onlosmakelijk verbonden met elkaar. 

Dank aan Annemieke en Annemarie, hoofd draagsters van het Soefi-contact Alkmaar, die zo enthousiast waren om vlam van Hoop uit te nodigen bij deze mooie, religieoverstijgende ceremonie voor allen. Ik kijk er naar uit om dit jaar opnieuw samen te mogen werken!