Meditatieve gezang wordt traditioneel in vele religies beoefend.
De Flame of Hope chanting heeft een boeddhistische basis, maar wordt verder ontwikkeld tot volledig interreligieus gebed voor alle religies.
Mensen met verschillende religieuze achtergronden, en ook niet 'gelovigen' op een conventionele manier zijn welkom! De bereidheid om je over te geven aan de grote geest van het universum, zich open te stellen voor verbinding, is de enige vereiste voorwaarden om bij ons te kunnen aansluiten.
Hoe gaat het in de praktijk, alle religies tegelijk?
Het lijkt misschien ingewikkeld, maar de praktijk is moeiteloos, heel erg mooi en unificerend!
Als je boeddhist bent, je reciteren: “Namu Amida Butsu”, wat wil zeggen: “Ik keer terug naar het Eeuwig Licht. Of, Ik geloof in het eeuwig licht". Als je moslim bent: "Allah inshalah" of "Nam Allah", voor christenen: "Jesus genade/Jesus Mercy", Joden: "Nam Adonai" of "Baruch ha shem". etc.
Nam betekent "Ik volg, ik geloof", een overgave zonder ego, wat gemeenschappelijk is voor alle spirituele wegen.
Waarom interreligieus gebed? Een aarde - een gebed - een wens
De reden van vereniging zou niet moeten zijn dat we dezelfde Heer geloven, maar wel de collectieve wensen voor mens en deze aarde, het verantwoordelijkheidsgevoel om die wensen gezamenlijk te bereiken.
.......... zo gaat maar door, hoeveel hebben we gemeen? !
Onze diepste wens is dat de mensheid nooit meer verdeeld zal zijn.
Verenigd blijven tegen alle verdelende krachten in.
Conflicten tussen religies waren een van de grootste redenen voor oorlogen. Dat willen we nooit meer laten gebeuren, en de verdeeldheid die nu bestaat in de wereld, leiden naar unificatie.