actie "steun guy"  voor palestina                                                 Jouw EURO kan het verschil maken!

Weet je over wat voor onrechtvaardigheden gaande zijn in Palestina?

Steun Guy, een Israëlische vredesactivist voor Palestijnen.

Geef hem een 4WD-auto en kom samen op tegen illegale intimidatie in de Jordaan vallei. 

Doneer slechts 1 € en deel het verhaal met anderen (English info) 

 

Doneren kan via Online crowdfunding of via ons: (tot 17 april)

NL76TRIO 0390471976 t.n.v Stichitng Amida centrum  *Met vermelding van 'Steun Guy' 

 

Een korte film over zijn werk: Guy Hirschfeld, A guy with a camera 

 

Elk bedrag is een 'Flame of Hope' voor de Palestijnen in de Jordaanvallei, geef je ook wat? Laat je zien dat je voor ze staat!  

 

Wij, Earth Caravan , steunen hem sinds 2017. Hij is een centrale figuur in de Israëli-Palestijnse vredesbeweging en strijdt al heel lang voor mensenrechten voor de Palestijnen. Hij zet letterlijk zijn leven in om Palestijnse herders in de Jordaanvallei te beschermen die ernstig lastig worden gevallen door Israëlische  kolonisten, leger, en politie. Hij heeft een

4-wiel auto nodig om op moeilijk begaanbare plekken  te kunnen komen. 

- Er ontbreekt nog ongeveer € 10.000 komen (26 maart '21) Kijk de huidige staat crowdfunding 

- Het doelbedrag tot 16 april uit Nederland = € 2.000  

- We maken het totaal bedrag op 18 april over. 

- Tao Sangha Nederland doet ook mee! : van 3 mrt t/m 16 april, gaat van elke Tao Shiatsu

  behandeling  1 Euro naar de actie!  

- Schrijf hem een boodschap hier! 

 

Hieronder stelt Guy Hirschfeld zich voor, gevolgd door een paar woorden van de Israëlische prijswinnaar, Taáyush-activist en Torat Tzedek-lid David Shulman.  

 

Mijn naam is Guy Hirschfeld, 52, gescheiden en vader van twee dochters. Al meer dan tien jaar ben ik mensenrechtenactivist in de bezette gebieden en sociaal activist. Ik begeleid Palestijnse herders en boeren die worden geterroriseerd door Israëlische kolonisten en soldaten. Ik heb uw hulp nodig. Help me alstublieft een 4x4-voertuig te kopen dat elke plaats kan bereiken waar de legerjeeps en ATV's van de kolonisten de boeren en herders achtervolgen!

 Het meeste eenvoudige tweedehands voertuig dat geschikt is voor dergelijke activiteiten kost ongeveer NIS 100,000 (30,000 dollar = 25,000€) . Ik ga terug naar bezette Palestijnse gebieden en ik heb uw steun nodig voor het bestrijden van onrecht! 

 Mijn activistische collega's en ik doen het grootste deel van ons werk in de bezette gebieden, waarbij we Palestijnse herders en boeren begeleiden die worden lastiggevallen, hun toegang tot land voor begrazing en landbouw geblokkeerd wordt, de sloop van huizen en andere vijandige handelingen.

 

Dit alles wordt gedaan in strijd met het internationaal recht (inclusief de bezettingswetten) door Israëlische kolonisten, leger en politie. Hun doel is om Palestijnse inwoners hun land te laten verlaten. We verdedigen de Palestijnen zoveel mogelijk tegen pesterijen in het veld en verdedigen hun zaak voor de rechtbanken en regeringsautoriteiten.

 De afgelopen zes maanden heb ik een pauze genomen van mijn activiteiten bij Torat Tzedek in de bezette gebieden en heb ik mijn tijd volledig geïnvesteerd in de Balfour Street protesten buiten het huis van de premier, die is aangeklaagd wegens drie beschuldigingen van corruptie. 

 Nu we naar de peilingen gaan en de berichten over de escalatie in de Jordaanvallei zijn toege-nomen, heb ik besloten dat het tijd is om terug te keren naar mijn activiteit in de bezette gebieden.

Het grootste deel van mijn activiteit daar vindt plaats in het veld - in de woestijn, op heuvels, in gebieden zonder wegen - en dat is precies waarom ik uw hulp nodig heb. Om voor mij, samen met andere activisten, op de plaatsen te komen waar onze aanwezigheid vereist is, heb ik een geschikt voertuig nodig. Daarom heb ik een 4x4-voertuig nodig dat naar elke plaats kan gaan waar de legerjeeps en ATV's van de kolonisten de boeren en herders achtervolgen.

 

Houd er ook rekening mee dat er dagelijkse uitgaven zijn voor de activiteiten in de Jordaanvallei, zoals brandstof voor voertuigen van activisten en voor juridische bijstand, zodat elk bedrag dat we boven de kosten van het voertuig kunnen ophalen, zal worden gebruikt om die kosten te betalen.

Er kunnen aan de Torat Tzedek-organisatie donaties worden gedaan. Geef in dit geval dat aan dat de bijdrage wordt gedaan voor de aankoop van een voertuig voor het Jordaan Vallei project. 

 Aub, neem contact met mij als u vragen hebt: +972527025743 alfetta79@hotmail.com

 Veel dank - Guy Hirschfeld

U kunt mijn werk volgen op Facebook pagina:  guy hirschfeld

 

Film: Guy Hircefeld, A Guy with a Camera

Artikelen:  

israelis-dont-want-hear-about-occupation

udge-slams-west-bank-police-for-revoking

israeli-activist-arrested-for-entering

israeli-court-rejects-police-appeal-to-revoke-left

police-visit-member-of-anti-occupation-group-

A Pasture, a Pickup and Two Don Quixotes

-----------------------------------------------------------

 

Guy is een van de centrale activisten in de Jordaanvallei, hij is al heel lang actief in de Israëlisch-Palestijnse vredesbeweging en in de strijd voor mensenrechten in Palestina.

Ik ken Guy al een aantal jaren, en heb ook veel momenten met hem meegemaakt in het veld, sommige gevaarlijk, de meeste moeilijk. Hij heeft zijn leven gewijd aan het beschermen van de Palestijnse herders en boeren tegen de constante gevaren waarmee zij worden geconfronteerd door gewelddadige Israëlische kolonisten en de soldaten en politieagenten die bijna altijd de kolonisten steunen. Hij is veel malen gearresteerd. Kolonisten hebben hem aangevallen en geprobeerd hem te vermoorden. 

 

 Hij is zeer gedreven door zijn morele gevoeligheid, die hem niet toestaat toe te zien hoe de Israëlische regering en haar verschillende onderdelen het doel nastreven om de Palestijnse bevolking van de bezette gebieden te onteigenen. 

De strijd voor de mensenrechten in de gebieden hangt bijna volledig af van een zeer klein aantal moedige en onbaatzuchtige individuen die bereid zijn de risico's te nemen en op te komen tegen de autoriteiten en de kolonisten, tegen elke prijs.

Guy is een van deze zeldzame groep mensen die deze naam waardig zijn.  

 De strijd voor gelijkheid en fundamentele mensenrechten in de bezette gebieden lijkt maar al te veel op soortgelijke historische processen, zoals de anti-apartheidsstrijd in Zuid-Afrika en de anti-segregatie beweging in het Amerikaanse Zuiden.

Op een dag zal de bijdrage van activisten zoals Guy herinnerd worden als heroïsch en zullen op scholen aan kinderen worden onderwezen. 

 

Op dit moment heeft hij hulp nodig bij het financieren van de aankoop van een stevig voertuig waarmee hij de afgelegen en ruige hoeken van de Jordaanvallei kan bereiken, waar duizenden Palestijnse herders en kleinschalige boeren het nauwelijks vol houden. Zijn aanwezigheid op dergelijke plaatsen, samen met die van andere activisten, kan het verschil maken voor het voortbestaan van bedreigde mensen en hun manier van leven.

Voor degenen die erom geven en die doen wat ze kunnen om de hoop levend te houden, is het helpen van Guy op dit moment een ethische urgentie.

 

David Shulman,

emeritus hoogleraar, Hebreeuwse Universiteit.

Prijswinnaar Israël 2016 

Dank voor je giving heart! Dàt verandert de wereld! 

Wil je meer Earth Caravan activiteiten wereldwijd steunen? 

Wordt lid en doneer maandelijks 5 euro. Wat is Earth Caravan?