tao shiatsu - de kracht van empathie

 

 Door Tao Shiatsu is healing op

fysiek, 

emotioneel, 

geestelijk én

spiritueel niveau mogelijk.

 

 

 

<Diverse methodes in de Tao Shiatsu zijn geboren vanuit één hart: het hart van "Sesshin" , beschreven door Masunaga sensei, het voelen van andermans pijn als de mijne. Met dit hart, verdwijnt de grenz tussen jezelf en de ander door het invoelen zonder ego. Je hart word dan een spiegel waarin de Ki stroom van de ander zich weerspiegelt. Dit betekent "Het zien van meridianen".> (Ryokyu Endo sensei)

 

Doordat de therapeut de pijn van de cliënt als die van zichzelf voelt en mede wil dragen, kan ze meridianen 'zien' en effectief behandelen, daar waar de werkelijke aandacht nodig is. 

Iedereen worstelt met het verlangen om begrepen te worden, mee te laten voelen wat zij/jij voelt.

De goede resultaten bij Tao Shiatsu komen van deze innerlijke houding van de therapeut, niet de techniek als zodanig.  Behalve hieronder genoemde indicatie kan Tao Shiatsu zeer effectief bij het helen van dieper liggende trauma en problemen op emotionele, geestelijke en zelfs spirituele dimensie inclusief je karmische relatie (gezin, familie..) 

 

Het resultaten hangen af van de mogelijkheid hoe diep kan de Tao Shiatsu behandeling het levenssysteem (inclusief het onderbewustzijn) van de cliënt teweeg brengen naar de beste evenwicht. Én hoe ver de cliënt bereid is (inclusief in het onderbewustzijn!) om het oud systeem, zowel fysiek als psychisch, los te laten wat de oorzaak was van de klachten en opnieuw wil beginnen. Dit proces komt precies overeen met wat psycholoog/psychotherapeut C.G. Jung noemde: het proces van individualisatie.  Oud zelf gaat symbolisch dood en een nieuwe zelf wordt geboren. Mét uitgebreid inzicht en vitaliteit die u uw leven opnieuw kan creëren, verbonden met de hogere Zelf. Wij als therapeut is er om u ten volle te begeleiden. We weten wat het is, want Tao Shiatsu therapeuten zijn ook hier continu mee bezig door onze spirituele praktijk.  

Meer over Tao Shiatsu?   

 

Voor wie? 

Shiatsu kan helpen bij: 

RSI, rug-, nek, en schouderpijn

Hoofdpijn, mingraine

Duizeligheid, oorsuizen

Maag en darmklachten

Menstruatie en overgangsklachten

Problemen voor en na de bevalling

Slaapproblemen en rustloosheid

Chronische vermoeidheid

Stress en spanning

Zwak immuunsysteem, snel of vaak verkouden

Allerlei terugkerende klachten en vage klachten

Geestelijke en emotionele labiliteit

Shiatsu kan ook goede ondersteuning bieden voor:

Depressie en rouwverwerking

Lusteloosheid en somberheid

Revalidatie

Zwangerschap en herstel na de bevalling

Chronische ziektes en klachten als: hoge bloeddruk, suikerziekte, reuma, astma en hooikoorts

 

Verder ervaren cliënten met de volgende ziektes en klachten vaak verlichting bij behandeling

Ziekte van Bechetrew

Ziekte van Parkinson

Fybromyalgie

Ademhalingsproblemen

Angststoornissen 

 

Wanneer niet? 

Shiatsu is niet geschikt voor de behandelingen van ziektes die met hoge koorts of infecties gepaard gaan. Informeer vrijblijvend of uw klachten verholpen kunnen worden. U kunt veel meer doen dan u denkt bij uw klachten!