tao shiatsu Docenten

Wereldwijd zijn er veel docenten die Tao Shiatsu opleiding verzorgen en actief zijn als leden van Tao Sangha. Hier wordt Japan en Europa vertegenwoordigd. 

Voor Therapeuten in Nederland  (Nog geen docent)

 

Ryokyu Endo sensei - de oprichter van Tao Shiatsu, Kishindo en Earth Caravan heeft vele gezichten

 

Allereerst is hij priester van het Pureland Bhoeddisme en  geestelijk leider van de van de Wada-ji tempel/Tao Sangha. Op 19-jarige leeftijd begon hij met het praktiseren van Nembutsu.

 Als de grondlegger van Tao Shiatsu en Kishindo heeft hij talrijke boeken geschreven, en onderwijst studenten over de hele wereld. Hij leidt met al zijn toewijding Tao Shiatsu docenten op door een intensieve lerarenopleiding zelf te verzorgen. Zo geeft hij de 'Tao', universele wijsheid en liefde, direct van hart tot hart door, zoals dat áltijd is doorgegeven in de afgelopen 4000 jaar. 

 Als professioneel muzikant en leider van band Aminadabu heeft hij inmiddels al vijf Cd’s  uitgegeven. Hij componeert, speelt guitaar en fluit. Zijn band Aminadabu geeft wereldwijd concerten, verspreiding van een spirituele sound uit de hemel om de wereld healing te brengen. 

 Game uitvinder: Hij heeft de ultieme hersentraining spel <Ninja Hope> (eerste niveau) en <Chatranga> (tweede en derde niveau) bedacht.  Deze spelletjes zijn ontwikkeld vanuit diepe wens om vreedzame wereld en gelukkig leven op aarde mogelijk te maken.

Meer over de filosofie van het spel : Interview <Stop the war play the game!> 

 Vredesactivist en oprichter van NPO Earth Caravan en het project Flame of Hope, reist hij de wereld rond: één keer per jaar naar Bangladesch om het volk Rakhaine, de Boeddhistische minderheden te steunen, naar Palestina om deel te nemen aan de geweldloze demonstratie tegen de wrede bezetting door Israël.

Zijn toewijding om deze planeet een betere plek maken voor allemaal is ongeëvenaard. 

"De wereld zal veranderen als mensen verantwoordelijkheid nemen voor het geluk van anderen".

 

Zijn lessen zijn live regelmatig te volgen op zaterdag in het Engels op Facebook group: 

<Dharma talks by Ryokyu Endo>   

Website: endo-ryokyu.com (Jpn)  

 

Mayu Endo is psycholoog, Tao Shiatsu lerares en de echtgenote van Ryokyu Endo sensei.

Ze geeft regelmatig cursussen en workshops in Tokyo, Kyoto, maar ook in Noord-Amerika, Europa en het Midden Oosten. Ze werkt veel met kinderen en ouders. In de band Aminadabu zingt en speelt synthesizer en de Koto (zie foto), het traditionele Japanse snaarinstrument.  

 

Alice Schmitzhofer (Wenen) Praktiserend arts en Tao Shiatsu lerares. Ze studeerde aan de Medische Universiteit van Wenen en promoveerde op de radiologische afdeling van de medische faculteit in Kiel en is pijntherapeut.

Lerarenopleiding van Tao shiatsu afgerond in 2016. Met veel enthousiasme is ze actief in Earth Caravan overal in de wereld.

Ze doceert anatomie, fysiologie en pathologie bij de Tao Shiatsu opleiding in Wenen. Vanaf volgend jaar leidt ze de nieuwe groep in Nederland.

 

Belén Rodilla (Madrid) In 2000 heeft ze de opleiding British Shiatsu School in London voltooid. De zoektocht naar een diepere en wijdere visie op de wereld heeft haar bij de Tao Shiatsu gebracht, ze ontmoette Ryokyu en Mayu Endo sensei in 2003.

Sindsdien heeft de enthousiasme en toewijding om deze unieke levensweg te delen met anderen haar nooit meer verlaten. In 2012 volgde ze lerarenopleiding Tao shiatsu. Belén heeft ruime ervaring als zowel praktiserende Tao Shiatsu therapeut als geven van Tao Shiatsu seminars in Spanje en Frankrijk. Ze leidt Tao Sangha center in Madrid. 

 

Magali Brosh (Moshav Luzit, Israel) In 1997 voltooide Magali de opleiding in Shiatsu en acupunctuur.  Een jaar later, toen ze Ryokyu sensei in Israël ontmoette, heeft ze alles laten vallen en koos om dit pad te volgen. Het keerpunt was dat ze meedeed aan de Nembutsu gezang met hem, dat ontsloot voor haar de diepere lagen van Tao Shiatsu.  

De lerarenopleiding voltooid in 2016, sindsdien leidt ze de Tao Sangha centrum in Israël. Hoofd organisator van Earth Caravan in Israël en in Palestina, ook actief in de Balkan.

<Mijn diepste wens is de spirituele ontwikkeling van alle wezens. Ik realiseerde me dat het nodig is om volledig in actie te komen om die wens te vervullen.

Moge de grote wijsheid van het universum als Tao Sangha ons allemaal omhelzen. De hele levende wereld.