wat is nembutsu samadhi gezang?

Nembutsu samadhi - Interreligieus unificatie gezang

 

Ongeveer tweeduizend jaar geleden begon binnen het Mahayana Boeddhisme de beoefening van Nembutsu, mantra's zingen. 

 Nu heet het officieel  Interreligieus unificatie gezang, omdat bij Tao Sangha het gezang zo is gemaakt zodat mensen uit álle religieuze achtergronden samen kunnen bidden.

Samadhi betekent de staat van eenwording; deze meditatie maakt de vereniging met Amida Boeddha (God, Allah, ook kun je de grote geest van het universum noemen) mogelijk, door het  zingend reciteren van de heilige naam, het kan verschillend zijn per religie. 

 

 Hoe het gaat in de praktijk, alle religies samen? 

 

 

 

Bij de Nembutsu bidden we voor de redding van alle zielen. Dit wordt gedaan door middel van diepe meditatie tijdens het gezang, terwijl je Amida Boeddha visualiseert en concentreren op de vier kwaliteiten van het hart.  

Doordat juist voor anderen en de hele wereld bidden, ervaar je staat van "samadhi" - eenwording met Amida én anderen - , zo stap je in de wereld voorbij dualiteit. Zo ervaar je een vrolijk gevoel en een grote innerlijke rust, een uniek gevoel van vrede en vreugde, die zich verspreidt over de hele wereld.

 

Onze diepste wens is dat alle mensen dit gevoel kunnen ervaren en elkaar doorgeven. 

Wekelijkse Nembutsu bijeenkomsten zijn in alle Tao Sangha centra bij te wonen.    

 

De wekelijkse Nembutsu bijeenkomst in Nederland

 

Wanneer: Elke donderdagavond 19:00 - +-20:15

                  (Vooraf aanmelden 06-44804369 i.v.m. mogelijke vakantie/afwezigheid)

Waar:       Tao Sangha Nederland Dojo (Praktijk IZUMI) zaal 512 in de Rekere

Adres:      Drechterwaard 16, 1824EX Alkmaar 

  

Waarom Nembutsu beoefenen?

 

Door de beoefening van Nembutsu gezang ervaren mensen een geestelijke weldaad. Ook met elkaar, zowel voor zichzelf als voor anderen. In ons dagelijks leven raak je makkelijk afgesneden van de levensbron, van andere mensen en zelfs van jezelf. 

We zoeken allemaal naar manieren om ons lijden te overwinnen, en te verenigen met het ware zelf en alle andere wezens. Door de beoefening van Nembutsu kun je ervaren dat er geen scheiding bestaat tussen je eigen geluk en het geluk van anderen. Door oprecht vrede en blijdschap voor anderen te wensen, dragen we bij aan ons eigen welzijn en innerlijke rust.

Dit is het hart van de leer in het Mahayana boeddhisme oftewel Pure Land boeddhisme.