wat is Flame of Hope chanting?

Flame of Hope chanting  - Interreligieus unificatie gezang

 

Voorheen werd dit Nembutsu samadhi gezang genoemd.

Ongeveer tweeduizend jaar geleden begon binnen het Mahayana Boeddhisme de beoefening van Nembutsu, mantra's zingen. 

 Nu heet Flame of Hope chanting als Interreligieus unificatie gezang, omdat bij Tao Sangha het gezang zo is gemaakt zodat mensen uit álle religieuze achtergronden samen kunnen bidden.

 

Deze meditatieve gezang maakt de vereniging met Amida Boeddha (God, Allah, ook kun je de grote geest van het universum noemen) mogelijk, door het  zingend reciteren van de heilige naam, het kan verschillend zijn per religie. 

 

 Hoe het gaat in de praktijk, alle religies samen? 

 

 

 Bij de Flame of Hope chanting bidden we voor de redding van alle zielen. Dit wordt gedaan door middel van diepe meditatie tijdens het gezang, terwijl je Amida Boeddha visualiseert en concentreren op de vier kwaliteiten van het hart.  

Doordat juist voor anderen en de hele wereld bidden, ervaar je staat van "samadhi" - betekent eenwording met Amida én anderen - , zo stap je in de wereld voorbij dualiteit. Zo ervaar je een vrolijk gevoel en een grote innerlijke rust, een uniek gevoel van vrede en vreugde, die zich verspreidt over de hele wereld.

 

Onze diepste wens is dat alle mensen dit gevoel kunnen ervaren en elkaar doorgeven. 

Wekelijkse Nembutsu bijeenkomsten zijn in alle Tao Sangha centra bij te wonen.    

 

De wekelijkse Flame of Hope chanting in Nederland

 

Wanneer: Elke donderdagavond 19:00 - +-20:15

                  (Vooraf aanmelden 06-44804369 i.v.m. mogelijke vakantie/afwezigheid)

Waar:       Tao Sangha Nederland Dojo (Praktijk IZUMI) zaal 512 in de Rekere

Adres:      Drechterwaard 16, 1824EX Alkmaar 

  

Waarom deze gezang beoefenen?

 

Door de beoefening hiervan ervaren mensen een geestelijke weldaad. Ook met elkaar, zowel voor zichzelf als voor anderen. In ons dagelijks leven raak je makkelijk afgesneden van de levensbron, van andere mensen en zelfs van jezelf. 

We zoeken allemaal naar manieren om ons lijden te overwinnen, en te verenigen met het ware zelf en alle andere wezens. Door de beoefening van Nembutsu kun je ervaren dat er geen scheiding bestaat tussen je eigen geluk en het geluk van anderen. Door oprecht vrede en blijdschap voor anderen te wensen, dragen we bij aan ons eigen welzijn en innerlijke rust.

Dit is het hart van de leer in het Mahayana boeddhisme oftewel Pure Land boeddhisme.