5 mei viering - Bevrijdingsvuur in de flame of hope

 

 Tijdens het prachtige nieuw Alkmaars bevrijdingsfestival, heeft de Flame of Hope de het bevrijdingsvuur ontvangen! 

 

Terwijl kinderen lekker bezig waren met het bouwen van een karton Waagtoren van 26 meter (!) ongeveer 13:30 kwam de groep Alkmaar runners aan in de Hout.

 

 

 

Het bevrijdingsvuur is aangestoken in de paal door de burgemeester Anja Schouten samen met Hugo Koeman, afgelopen 25 jaar de voorzitter geweest van het bevrijdingsfestival. 

 

Na de openingswoord door de burgemeester is Hugo ereburger van Alkmaar genoemd.

Hij bedankt aan alles en iedereen, waarna de traditie: proost met bier op de runners die de hele nacht hebben met esta fette gerend vanaf Wageningen.

 

Toen mocht ik de flame of Hope kort introduceren: verenigen van historische vlammen in de wereld tot één vlam, om de hele mensheid bij elkaar te brengen én de boodschap van elke vlam delen met iedereen op aarde. 

 

Vervolgens dé ereburger van vandaag Hugo Koeman heeft het bevrijdingsvuur in de Flame of Hope verenigd. (Foto hierboven door Youri Hoeven) Hij heeft decennialang gewerkt aan vrede en betere samenleving, wat een passende persoon om dat te doen! (video's)

 

Het bevrijdingsvuur brandt nu samen met 14 vlammen o.a. vlam van atomische bom gevallen op Hiroshima, Holocaust memorial in Jerusalem, vredeslicht van Assisi, de eeuwig vlam van M.L. King center en Mahatma Gandhi instituut.   

Het gezamenlijke opening van het festival is afgerond met een sierlijke dans uit Oekraïne.

 

Het moment om Hugo's woord te herinneren: "vrede en vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend. Er zijn genoeg te doen, aub doe iets!"   

 

 In de hout was verder verschillende organisatie met activiteiten aanwezig: Amnesty International, Stichting Veteranen Alkmaar, poppentheather... én de workshop Waagtoren! Iedereen met hun eigen picknick genieten van het mooie weer en vrijheid vol vreugde. 

 

Laten deze vrijheid niet alleen binnen ons houden, laten naar de hele wereld uitbreiden! 

 

Video verslag van de dag bij Alkmaar Centraal:

"Vrijheid, vrede, respect met elkaar, dat doe je niet alleen, moet je met zijn alle doen." (Hugo)

FOTOGALLERY MÉT RUNNERS' RAPPORT VAN 4 MEI IN WAGENINGEN!