tao shiatsu therapeuten in nederland

Alle therapeuten hebben de opleiding tot Tao Shiatsu therapeut voltooid in januari 2020 onder leiding van Alfred Müller in Nederland.

Ze zijn lid van de beroepsvereniging NVST, geregistreerd bij RBCZ.

Vergoeding door zorgverzekeraars mogelijk. Meer informatie hierover: zie hun website.   

 

Miwa Tamamoto: www.izumi.nl (Alkmaar) 06-44804369 

 

Praktijk houdend in Alkmaar sinds 2006. Het spirituele pad van Tao Shiatsu en Tao Sangha heeft letterlijk haar leven veranderd. Met veel enthousiasme werkt zij als therapeut, aan Earth Caravan projecten en leidt het wekelijkse Flame of Hope gezang in de Alkmaar dojo.  

 "Tao Shiatsu is alleen mogelijk door eenwording met de cliënt en Amida Boeddha of God, de grote geest van het universum. Dat maakt me iedere keer nederig en bewust van ons Zero-startpunt: iedere moment een totale overgave aan de grotere kracht, waar het genezend vermogen vandaan komt.

Én het ego dat heel snel de plaats in wil nemen, hoe hardnekkig het is!  

Het praktiseren van een spiritueel pad is net als het openen van Pandora's doos; je komt alles tegen wat je liever niet wil zien. Maar door juist daaraan te werken ontmoet je de Tao, de universele liefde en wijsheid die het leven draagt. Hoe dieper je in je eigen hart durft te kijken, des te sterker wordt de band met Amida/God.

Je kan je toekomst creëren in plaats van dat je 'geleefd' wordt door trauma en omstandigheden, wat een bevrijding! Graag zet ik mijn leven volledig in om op ieder moment de overgave te praktiseren, om met veel mensen dit pad van de bevrijding te kunnen lopen. Moge elk hart zich geliefd voelen en zijn ware zelf ontmoeten door zich te verenigen met de Tao. Om zo het Pure land op onze aarde te verwezenlijken!   

 

Jessy Leyrolles, sinds 2020 verhuisd naar Frankrijk: Tao Provence

Jessy is een gepassioneerd shiatsu therapeut, van Franse afkomst. Verliefd geworden op Oosterse geneeskunde toen zij in Maleisië ging wonen, daar studeerde zij voetreflexologie en Chinese geneeskunde. 

In 2008, na een drie jaar durende beroepsopleiding voor shiatsu therapeut aan de Qing Bai Academie, heeft zij haar praktijk geopend in Noord-Holland. Maar het voelde asof er iets er miste. In 2012, na een bijzondere ontmoeting met Endo Ryoku sensei, heeft zij Tao shiatsu leren kennen. Het werd een revolutie in haar leven en in haar hart. Met als gevolg dat zij de opleiding tot therapeut heeft afgerond 2020.

Waarom Tao Shiatsu:

De studie van Tao Shiatsu omvat de ontwikkeling van het spirituele hart ten voordele van anderen. De effectiviteit van Tao Shiatsu hangt af van de beoefenaar die dit 'Tao-hart' ontvangt en ontwikkelt. Genezing komt niet alleen voort uit technische bekwaamheid, maar door het besef van de eenheid van hart en lichaam. Begrijpen dat hoe meer je Giving Heart ontwikkelt, hoe effectiever de Shiatsu-behandelingen zijn. Leren om te veranderen en niet te behandelen  met een “ego oriented state” maar met een “egoless” en “giving state”.  

Megumi Kanai, Heerenveen 06-36484248

www.shizen.nl 

 

"Sinds 2008 ben ik Shiatsu therapeut in Heerenveen. Toen ik kennis maakte met Tao Shiatsu heb ik geleerd "Andermans pijn te zien als die van mezelf". Dit raakte me.

 Ik wens je in mijn Shiatsu behandeling genezing van je lichamelijke en geestelijke trauma's, het kwijtraken van pijn en een gelukkige toekomst toe.

Dit alles vanuit het diepste van mijn hart, zonder ruimte aan mijn eigen ego te geven, dan kunnen we diepgaande verbondenheid ervaren.  

 Je voelt je dan gelukkig, gezien, erkend, gedragen en vrij van verwondingen. Deze intense ervaring gun ik zoveel mogelijk mensen. Telkens ervaar ik na de behandeling dat het gezicht van de ontvanger verzacht, sommigen zien er stralend uit, anderen komen glimlachend uit de sessie.

Dit is mijn motivatie om Shiatsu te geven.

Dit is de kracht van Ki." 

 

Hildegard Huber-Riedinger,  Katwijk 06-53793090

www.shiatsu-huber.nl 

 

Hildegard werkt al sinds 2006 in haar praktijk in Katwijk als Shiatsu therapeut. Op onze weg door het leven komen we heel veel obstakels en valkuilen tegen zoals pijn, eenzaamheid, verdriet en angst.

We stellen ons steeds de vraag wat het nut hiervan is en waarom we deze obstakels tegenkomen.

 

Tijdens het beoefenen van Tao Shiatsu en het ondergaan van een behandeling, krijgen we ook niet gelijk een antwoord of een oplossing, maar krijgen we in mijn beleving begeleiding op de weg naar antwoorden. Samen kunnen we de verbinding met het hogere, met het beginpunt, weer voelen. Samen kunnen we weer voelen, dat alles één is; Eenzaamheid is voor een moment verbondenheid en pijn hoeft niet meer alleen te worden gedragen – er is steun. 

 

Een Tao Shiatsu therapeut werkt niet uit eigen kennis, kunde en kracht. Er is altijd verbinding met het moment in het universum, toen er nog geen scheiding bestond.

Door op het lichaam een oeroude techniek van respectvolle aanraking toe te passen, is het mogelijk weer uit het denken, naar het voelen te gaan. 

De oerkrachten komen vrij en ontspanning is vaak direct voelbaar.