Opleiding tot Tao Shiatsu Therapeut *KTNO accreditatienummer: K9183

 

Volgende data: bij voldoende belangstelling in de tweede helft van 2021

                           De opleiding is verspreid over 32 weekeinden (oftewel 64 dagen) in ongeveer 3,5 jaar 

Docent: Alice Schmitzhofer 

Voertaal: Engels 

Kosten: nog niet bekend (Incl. uitgebreide lesmaterialen en einde diploma)

*Tekstbook (niet incl.):  'Tao Shiatsu, Life Medicine for the 21st century

                                        'Ki, power of Happiness - Kishindo en Tao Shiatsu'  door Ryokyu Endo 

 

Na het volgen van de 6-daagse Introductiecursus Tao shiatsu en een intake gesprek, wordt je toegelaten tot deze opleiding. Deze opleiding is een unieke kans om de ongekend effectieve healing te kunnen schenken aan de wereld. Tevens om je spiritueel te ontplooien zowel als therapeut, en als persoon.

De opbouw wordt verdeeld aangeboden in twee delen. 

 

Deel 1 lesprogramma: Eerste jaar 

 1. Renki (Ki-doin training)  2 
 2. Kishindo - vervolg Ki en Hart principe 
 3. Tao Shiatsu Basisvorm 1 Rugligging en Basisvorm 2 (voor volwassenen) in alle liggingen
 4. Complete studie van 18 SST (Super Vessels specifieke Tsubo's) punten en hun behandeling
 5. Pattern treatment 1 en 2 
 6. Uit '10 Tao harten' en 'Tao 56 filosofie' - Theorie/praktijk TCG en Oosterse filosofie
 7. Vervolg Tao communicatie

*Na de eerste jaar worden toetsen gedaan en de voortgang besproken. De docent kijkt samen met de cursist of hij klaar is om verder te gaan met de opleiding, die voldoende spirituele groei vereist. 

 

Deel 2 Lesprogramma:  vanaf tweede jaar t/m einde

 1. Kishindo - verdieping
 2. 24 Meridianensysteem en submeridianen
 3. Kyo-diagnose en Kyo-meridian treatment
 4. Lokalisatie van alle Super-, Ring, Spiral en Kishin Vessels 
 5. Verdieping 'Tao Communicatie' training. 
 6. Verdieping theorie en praktijk TCG, Oosterse filosofie en Mahayana boeddhisme 
 7. Verdieping '10 Tao hearts' en Tao 56 Filosofie 
 8. Nembutsu chanting 
 9. Introductie met de maatschappelijke dimensie van Tao sangha: Earth Caravan

*Bij het afronden van de opleiding krijg je het diploma 'Tao Shiatsu Therapeut' van de International Tao Shiatsu society. 

 

Doel van deel 2 - Ontwaken in een nieuwe staat van hart 

Vanaf dit jaar gaat de cursist dé volledig dimensie van Tao Shiatsu ontdekken en daarin groeien.

De reis naar het diepst hart in ons bestaan, waaruit de genezende kracht en dé levende bron van Oosterse filosofie en de TCG voortvloeit. 

 

Om deze fase van de opleiding te kunnen volgen wordt van de cursist toewijding en een duidelijke wil vereist, om de nieuwe staat van hart te willen praktiseren; je draagt de Tao met toewijding. Dan pas kun je echt Tao Shiatsu beoefenen. Want Tao - universele Wijsheid en Liefde - kun je níet 'gebruiken', je kunt het alleen maar dragen. 

 

Het Gevend hart die Tao draagt

De theorie wordt aanzienlijk verbreed, maar alle leer wordt aangeboden op een manier dat je het kunt 'ervaren'. Géén enkele theorie staat los van de lichamelijke ervaring. Waarom? Heel simpel: om te kunnen doorgeven, moet je het eerst zelf kunnen voelen.

'Spiritueel' klinkt erg zweverig maar het tegendeel is waar: er wordt strikt methodisch gewerkt, zodat je ego je niet hindert om healing door te kunnen geven. Een zuiver 'gevend hart'. 

 

Hier gaat het niet alleen om het verbeteren van klachten van cliënten door behandeling, maar het ontdekken van de universele principes waarmee iedereen zijn diepste geluk kan vinden en een nieuwe vreedzaam leven kan leiden, vrij van het verleden én heden. Dit is de reden voor de studie van het boeddhisme en spiritualiteit dé basis vormen van deel 2 van de opleiding. 

Je zult verast worden hoe de theorie en methodes letterlijk één vormen op een ontzettend effectieve manier. 

  

Missie van Tao Shiatsu - creëer toekomst voor je zelf en anderen

De Missie van Tao Shiatsu is het doorgeven van een healing, vreugde en geluk in het leven, en zo het hart van de mens, de wereld en zijn toekomst te veranderen.

Van een Tao Shiatsu therapeut wordt gevraagd om een drager te worden van Tao, de Tao te willen delen met eenieder die de weg zoekt naar geluk.

 

Deze weg van verdieping is niet zonder bergen en dalen. En ook niet snel af te leggen maar steeds met vallen en opstaan. Op dit pad confronteren we het ego van jezelf en anderen, en transformeren dit naar licht. Dat is een echte uitdaging, maar belooft zeker ook een bevrijding; je ontwaakt in een nieuwe staat van 'zijn', altijd verbonden met de Tao. Je zult meer geluk, liefde en vreugde ervaren in je leven, de schoonheid zien. 

  

Tao Shiatsu en Earth Caravan? 

Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan de activiteiten van NPO van Tao Sangha Earth Caravan. Onze meester Ryokyu sensei heeft als Shiatsu therapeut en docent al snel een feit ontdekt; klachten bij mensen hebben vaak niet alleen een persoonlijke oorzaak, maar zijn vaak ook een reflectie van problemen in onze maatschappij.

Onze moderne wereld en zijn sociale systeem, dat gebaseerd is op de dualistische visie maakt ons ziek en ongelukkig. Dat maakt ons afgesneden van de levensbron, het ware zelf. Zo had hij door dat zonder die dimensie aan te pakken een werkelijke genezing vaak niet mogelijk was. 

Daarom is het voor Tao Sangha International een natuurlijke stap om actief te worden om onze planeet een betere plek te maken voor alle levende wezens.